Kawa Kolumbia Supremo 17/18 z Nutą Karmelową
KAWA WYRAŹNA I PEŁNA SMAKU O NATURALNEJ NUCIE KARMELOWEJ
Kawa wyraźna i pełna smaku o naturalnej nucie karmelu
Kawy z naszej oferty są świeżo wypalone metodą rzemieślniczą w średnim stopniu dzięki czemu zachowują moc smaku i aromatu.
Kawa kolumbijska należy do klasyków smakowych, cechują ja słodkie nuty owocowe i czekoladowe otoczone posmakiem karmelu.
Dla wielu smakoszy zaletą jest jej niska kwasowość.
Najlepiej nadaje się do zaparzania w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce lub tradycyjnie.
Kolumbia jest drugim co do wielkości producentem kawy na świecie i największym producentem mytych kaw typu Arabika. Kolumbijska kawa jest dobrze znana ze swojej wysokiej jakości. Około połowa eksportu przypada na Stany Zjednoczone. Kolumbia eksportuje około 12,5 mln worków rocznie przy konsumpcji wewnętrznej około 2 milionów.Kolumbia produkuje tylko myte kawy Arabica w trzech odmianach: Excelso, Supremo oraz Peaberry.
Krótka charakterystyka:
rodzaj kawy: 100% Arabica
intensywność smaku: 3/5
kwasowość: 2/5
stopień wypalenia:3/5
Sposób zaparzania kawy zasadniczo wpływa na jej smak, a właściwie go determinuje, dlatego ta sama kawa zaparzona na różne sposoby smakuje odmiennie.
WAŻNE - Prosimy PAMIĘTAJ - jeśli wybierasz kawę mieloną podaj nam w uwagach do zamawianego produktu - do jakiego sposobu parzenia ją zmielić - espresso / kawiarka / drip, aeropres
Recenzje
No customer reviews for the moment.