Kawa Papua Nowa Gwinea AA Sigiri 1kg
KAWA O BOGATYM SMAKU, DELIKATNA I AROMATYCZNA
Nasza kawa jest świeżo palona metodą rzemieślniczą, ziarno jest wypalone w średnim stopniu dzięki temu zachowuje szeroki bukiet aromatów i smaku.
Kawa z prowincji Sigiri od lat 50 jest w światowej czołówce kaw.
Tamtejszy klimat sprzyja gromadzeniu przez roślinę związków aromatycznych, a sposób uprawy - w małych plantacjach bez pestycydów, gdzie jako nawóz zasilający glebę rolnicy stosują kompost, a większość pracy wykonywana jest ręcznie - przyczynia się do najwyższej jakości tej kawy pod względem smakowym i jakościowym jeśli chodzi o ziarno.
Ziarna AA są większe, wyselekcjonowane i gwarantują napój o niezwykle bogatym bukiecie. Kawowce uprawiane są ok 1500 m.n.p., ziarno zbiera się na przełomie kwietnia do września i obrabia na mokro i suszy na słońcu.
W smaku zaparzonej kawy z Papui Nowej Gwinei odnajdziecie przyprawy - cynamon, imbir, kardamon oraz aromat prażonych orzechów, miodu i kwiatów, jest to kawa o średniej kwasowości.
dodatkowe informacje:
rodzaj kawy: 100% Arabica
intensywność smaku: 3/5
kwasowość: 3/5
stopień wypalenia: 3/5
Sposób zaparzania kawy zasadniczo wpływa na jej smak, a właściwie go determinuje, dlatego ta sama kawa zaparzona na różne sposoby smakuje odmiennie.
WAŻNE - Prosimy PAMIĘTAJ - jeśli wybierasz kawę mieloną podaj nam w uwagach do zamawianego produktu - do jakiego sposobu parzenia ją zmielić - espresso / kawiarka / drip, aeropres
Waga 1 kg
Recenzje
No customer reviews for the moment.