Herbata Zielona - Kukicha
NIETYPOWA, ZDROWA I DELIKATNA W SMAKU ZIELONA HERBATA.
Słowo "kuki" oznacza łodyżkę – i właśnie z łodyżek i szypułek składa się herbata kukicha.
Szypułki zawierają znikome ilości kofeiny i oraz garbników przez co herbatę mogą pić osoby starsze i dzieci oraz Ci wszyscy, którzy unikają kofeiny z różnych względów.
Zawiera też duże ilości antyoksydantów oraz wykazuje właściwości alkalizujące czyli odkwasza nasz organizm.
Liście: Cienkie rureczki młodnych szypułek i drobne listki w kolorze jasnozielonym i jasno żółntym.
Smak, aromat, kolor naparu: Smak herbaty Kukicha jest bardzo delikatny, z odrobina kwiatowych nut, nie wyczujemy tu goryczy ani cierpkości gdyż szypułki zawierają niewielkie ilości garbników.
Skład, kraj pochodzenia Kraj pochodznia: Chiny
Przygotowanie: Ok 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ tem 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.