Najbardziej popularna herbata w Japonii, produkowana i lubiana także w Chinach. Krzewy herbaciane z których produkowana jest Sencha uprawiane są w pełnym słońcu. Liście herbaty Sencha są w trakcie produkcji prasowane na parze, w tym momencie przerywany jest proces oksydacji czyli utleniania listków. W niektórych rejonach zbiera się liście na tą herbatę cały rok co 45 dni, ale za najcenniejsze uważa się pierwsze i drugie zbiory. Liście:Listki są płaskie i dość długi, spasowane. Smak, aromat, kolor naparu: Smak Senchy jest delikatny, łagodny i lekki, nieco cierpki Skład, kraj pochodzenia: ChinyPrzygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.