Herbata Zielona – Bancha – Doskonała na Trawienie
ZIELONA HERBATA O DELIKATNYM SMAKU, DOSKONALE WPŁYWA NA TRAWIENIE.
Liście na herbatę Bancha pochodzą z tego samego krzewu co na herbatę Sencha, jednak zbierane są w innej porze roku, później, praktycznie późną jesienią. Wykorzystuje się do jej produkcji duże mięsiste liście wraz z łodyżkami i szypułkami.
W Japonii i Chinach Bancha jest często pita do posiłków zawiera bowiem sporą dawkę enzymów trawiennych i dlatego właśnie może wspomagać procesy zachodzące w układzie pokarmowym.
Liście: Długie, przypominające igły,płasko sprasowane listki. Po zalaniu wodą zdecydowanie zwiększają swoją objętość.
Smak, aromat, kolor naparu: Smak naparu jest delikatny i "miękki", mimo delikatności jest to herbata bardzo ceniona za właściwości wspomagające trawienie.
Przygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.