Herbata Zielona - Genmaincha Japan Premium – Sencha i Prażony Ryż
JEDNA Z NAJPOPULARNIEJSZYCH HERBAT W JAPONII - POŁĄCZENIE SENCHY I PRAŻONEGO RYŻU.
Wyjątkowa herbata i połączenie smaków
Herbata, którą Państwu proponujemy była produkowana i pakowana w Japonii i w takiej formie dotarła do nas.
Genmaincha to jedna z bardziej popularnych herbat w Japonii. Liście herbaty Sencha lub Bancha mieszane są z prażonym brązowym ryżem, a historycznie czasem także z jęczmieniem lub kukurydzą. Nazywa się nawet tą herbatę "herbatą popcorn" :). Zboża najpierw są gotowane, następnie suszone i prażone i dopiero łączone z herbatą.
Często proponuje się tą wersję zielonej herbaty dla osób, które dopiero rozpoczynają swoja "zielono-herbacianą" przygodę. Jest doskonała do picia o każdej porze dnia.
Charakteryzuje się ona średnia zawartością teiny dlatego często jest spożywana południami, dobrze wpływa na układ trawienny, posiada wszystkie zalety zielonej herbaty.
Liście: Listki są płaskie, średniej długości i krótki, prasoane pod parą wodną.
Smak, aromat, kolor naparu: Smak naparu jest słodkawy z nutą orzechową i zdecydowanym posmakiem prażonego ryżu. Kolor naparu jest jasnozielony z odcieniem żółtego.
Składniki: Herbata zielona Sencha, prażony ryż.
Kraj pochodzenia: Kraj pochodznia: Japonia
Przygotowanie: Ok 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ tem 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.