Herbata Zielona - Genmaincha Japan Style – Sencha i Prażony Ryż
JEDNA Z NAJPOPULARNIEJSZYCH HERBAT W JAPONII - POŁĄCZENIE SENCHY I PRAŻONEGO RYŻU.
Wyjątkowa herbata i połączenie smaków
Herbata, którą Państwu proponujemy była produkowana w Chinach na wzór japoński.
Genmaincha to jedna z najpopularniejszych herbat w Japonii, produkowana jest także w Chinach wg japońskich procedur. Uwielbiana jest na świecie.
Liście herbaty Sencha mieszane są z prażonym brązowym ryżem i dlatego niekiedy nazywa się ją "herbatą popcorn" :). Ryż najpierw są gotowany, następnie suszony i prażony i dopiero łączone z herbatą.
Charakteryzuje się ona średnia zawartością teiny dlatego często jest spożywana południami, dobrze wpływa na układ trawienny, posiada wszystkie zalety zielonej herbaty.
Liście: Listki są płaskie i dość długi, prasowane pod parą wodną.
Smak, aromat, kolor naparu: zdecydowanie wyczuwa się smak prażonego ryżu, który miesza się ze smakiem zielonej nieco cierpkiej Senchy. Wyczuwa się nieco pikantności i wytrawności i słodyczy. Kolor naparu jest jasnobrązowy z nutą zieleni.
Składniki: Herbata zielona Sencha, prażony ryż.
Kraj pochodzenia: Kraj pochodznia: Chiny
Przygotowanie: Ok 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ tem 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.