Herbata Zielona - Genmaincha – Sencha i Prażony Ryż
11,00 zł
Brutto
JEDNA Z NAJPOPULARNIEJSZYCH HERBAT W JAPONII - POŁĄCZENIE SENCHY I PRAŻONEGO RYŻU.
Jedna z bardziej popularnych herbat w Japonii. Liście herbaty Sencha lub Bancha mieszane są z prażonym ryżem, jęczmieniem lub kukurydzą. Nazywa się nawet tą herbatę "herbatą popcorn" :). Zboża najpierw są gotowane, następnie suszone i prażone i dopiero łączone z herbatą. Często proponuje się tą wersję zielonej herbaty dla osób, które dopiero rozpoczynają swoja "zielono-herbacianą" przygodę.
Liście: Listki są płaskie i dość długi, spasowane. Smak, aromat, kolor naparu:Zdecydowanie wyczuwa się smak prażonego ryżu, który miesza się ze smakiem zielonej nieco cierpkiej Senchy. Wyczuwa się smaki nieco pikantne i wytrawne. Kolor naparu jest jasnobrązowy z nutą zieleni. Skład, kraj pochodzenia:Kraj pochodznia: Chiny Skład Herbata zielona Sencha, prażony ryż. Przygotowanie:Ok 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ tem 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
1000 Przedmioty
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.