Kawa Kostaryka Tarazzu SHB – z Nutami Mandarynki i Czekolady
POŁĄCZENIE MANDARYNKI I CZEKOLADY ?... HMMM, SMACZYŚCIE
Kawy z naszej oferty są świeżo wypalone metodą rzemieślniczą w średnim stopniu dzięki czemu zachowują moc smaku i aromatu.
Proponujemy Państwu kawę z Kostaryki z rejonu Tarazzu, pochodzącą ze spółdzielni Coope Tarazzu, która zajmuje się produkcją kawy ponad 50 lat. Zrzesza w swoich szeregach ponad 3000 drobnych plantatorów z całego regionu, dokładając starań i dbałości o zachowanie odpowiednich procedur w produkcji i eksporcie kawy.
Kawa z Kostaryki to wyjątkowa mieszanka, wyczuwa się tu zarówno owoce jak i czekoladę, jest jednocześnie lekko owocowa i słodkawa z nutą pikantności, mandarynka, czekolada, orzechy plus nuty kwiatowe - to wg nas przodujące aromaty naparu z Kostaryki.
Sprawdza się w każdym stylu zaparzania, uwydatniając inne cechy.
Sposób zaparzania kawy zasadniczo wpływa na jej smak, a właściwie go determinuje, dlatego ta sama kawa zaparzona na różne sposoby smakuje odmiennie.
WAŻNE - Prosimy PAMIĘTAJ - jeśli wybierasz kawę mieloną podaj nam w uwagach do zamawianego produktu - do jakiego sposobu parzenia ją zmielić - espresso / kawiarka / drip, aeropres
Recenzje
No customer reviews for the moment.