Kawa Etiopia Djilmmah Gr.5 – Wyjątkowo Aromatyczna
KAWA O DELIKATNYM WYWAŻONYM SMAKU WYJĄTKOWO AROMATYCZNA
Kawy z naszej oferty są świeżo wypalone metodą rzemieślniczą w średnim stopniu dzięki czemu zachowują moc smaku i aromatu.
Etiopia uznawana jest za kolebkę kawy, tam, jak podaje historia odnaleziono pierwsze dzikie kawowce. Etiopia Djimmah to wyjątkowo szlachetne krzewy, których owoce cechują się doskonałym smakiem - kawa z nich zaparzona jest delikatna ale niezwykle aromatyczna i pełna w smaku, pojawiają się w niej nuty korzenne połączone z owocowymi.
Bardzo dobrze sprawdza się w parzeniu alternatywnym, w którym uwypuklają się owoce cytrusowe i lekkość smaku. Zaparzenie w formie espresso podnosi zdecydowanie intensywność doznań smakowych i wzmaga roznoszące się wokół aromaty.
Krótka charakterystyka:
rodzaj kawy: 100% Arabica
kawa do: ekspresu przelewowego
intensywność smaku: 2/5
kwasowość: 2/5
stopień wypalenia: 3/5
Sposób zaparzania kawy zasadniczo wpływa na jej smak, a właściwie go determinuje, dlatego ta sama kawa zaparzona na różne sposoby smakuje odmiennie.
WAŻNE - Prosimy PAMIĘTAJ - jeśli wybierasz kawę mieloną podaj nam w uwagach do zamawianego produktu - do jakiego sposobu parzenia ją zmielić - espresso / kawiarka / drip, aeropres
Recenzje
No customer reviews for the moment.