Herbata Zielona - Gyokuro Japan Style– Wyjątkowy Smak
WYJĄTKOWA HERBATA JAPOŃSKA O NIESPOTYKANYM SMAKU!
Gyokuro Japan Style jestherbatą produkowaną w Chinach ale na Japoński styl.
Cechuje ją bardzo wysoka jakość. Skład chemiczny listków różni od tradycyjnej herbaty gdyż na ok 3 tyg przed zbiorem krzewy z których powstaje, są całkowicie zakrywane i pozostają w zaciemnieniu. To powoduje, że roślina zaczyna wytwarzać duża ilość chlorofilu co znacząco wpływa na smak i wartość odżywczą. Ponadto liście chronione przed słońcem zachowują dużą ilość cennych aminokwasów.
Zalecana jest do spożywania dla wegan i wegetarian.
Liście: Listki są płaskie, dość krótkie, proste i ciemnozielone.
Smak, aromat, kolor naparu: Smak i aromat Gyokuro jest czysty, słodkawy, łagodny, jakby roślinny.
Kolor naparu jest czysto zielony, szmaragdowy.
Składniko: Gyokuro Japan Style
Przygotowanie: Ok 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Skład:
- Herbata Gyokuro
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Skład | Herbata Gyokuro |
Recenzje
No customer reviews for the moment.