Herbata Czarna - Sencha Black
CZY SENCHA ZAWSZE MUSI BYĆ ZIELONA ? - OTÓŻ NIE :).
Wyjątkowe wydanie czarnej herbaty - znanej dotychczas głównie z "bycia zieloną"
Prezentujemy Państwu senchę black - te same liście, ten sam proces produkcji - tylko z wydłużonym etapem utleniania listków - doprowadza do powstania tego wyjątkowego naparu.
Wyczujemy tu prażone nuty z lekką goryczą i charakterystycznym akcentem nie spotykanym w herbatach, na przykład, indyjskich czy ceylońskich.
Można się zakochać - i w tych długich liściach i w niepowtarzalnym smaku.
Liście: długie, płaskie, duże, po zaparzeniu zwiększają swoją objętość
Smak, aromat, kolor naparu: Smak i aromat charakternej czarnej herbaty z nutą goryczy i prażenia. Nie wyczuwa się cierpkości.
Przygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 92-98 st.C/ 2-3 min / 1x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
92 - 98 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
1 raz
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 92 - 98 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 1 raz |
Recenzje
No customer reviews for the moment.