Herbata Biała – Biała Małpa – Lekko Orzechowa z Nutą Ziołową
RĘCZNIE ZWIJANE LISTKI PRZYPOMINAJĄ ŁAPKI MAŁPY, SMAKUJĄ WYJĄTKOWO
Delikatnie orzechowa biała "małpia" herbata
Kolejna propozycja herbaty uprawianej w chińskiej prowincji Fujian to "Bai Mao Hou", czyli po polsku: Biała Małpa. Produkowana z pączków krzewu herbacianego wraz z dwoma pierwszymi listkami, które delikatnie suszone zachowują swój srebrzysty odcień i lekko puszystą fakturę.
Uzyskiwana herbata jest delikatna i bardzo aromatyczna, z lekko orzechową nutą.
Liście: Liście lekko falowane, ręcznie zwijane, lekko "owłosione" gdyż są to pierwsze listki i pączki, jasno zielone i białawe.
Smak, aromat, kolor naparu: Aromatyczna, lekko orzechowa z nutą ziołową i trawiastą.
Przygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.