Popołudniowa przerwa z kawałkiem Chin
Chińska biała herbata produkowana w niewielkich ilościach w południowo-wschodniej części prowincji Fujian. Pai Mu Tan powstaje z młodych listków i pączków krzewów herbacianych "da bai" oraz "shui xian bai", które charakteryzuje szarozielony kolor z lekko żółtym odcieniem i obecność bieałego meszku od spodu listka.
Zaparzona daje klarowny napar o świeżym aromacie i gładkim, aksamitnym smaku.
To wszystko sprawia, że Pai Mu Tan to doskonała herbata na spokojną, popołudniową przerwę.
Liście: Liście suszone luźno, delikatne, nie są skręcone.
Smak, aromat, kolor naparu: Kolor jest jasny, lekko zielonkawy, smak przypomina nieco świeżo skoszoną trawę i siano
Przygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 75-80 st.C/ 2-3 min / 2-3 x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
75 - 80 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
2 - 3 razy
Opis
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 75 - 80 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 2 - 3 razy |
Recenzje
No customer reviews for the moment.