Pu Erh w wydaniu klasycznym
Herbata występująca głównie w prowincji Yunan, której listki po zbiorze są skręcane i pozostawione w taki sposób dojrzewają przez co dochodzi do procesu fermentacji mikrobiologicznej, czyli długotrwałego wystawienia liści na działanie mikroelementów.
Pu Erh charakteryzuje specyficzny ziemisto-korzenny, czasem nawet lekko piwniczy zapach i smak. Wbrew pozorm, choć zaskakuje, to nie narzuca się ona swoim aromatem. Stanowi doskonały dodatek po jedzeniu, ponieważ dobrze wpływa na prace układu pokarmowego, a dla osób na diecie będzie dobrym wsparciem w walce z nadmiarem kilogramów.
Liście: Naturalny brązowy kolor, listki dość drone
Smak, aromat, kolor naparu: Smak i aromat charakterystyczny dla herbaty pu erh, ale nie narzucający się, stosunkowo łagodny
Przygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 92-99 st.C/ 2-3 min / 3-4 x Skład: Herbata pu erh standard
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
92 - 99 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
3 - 4 razy
Skład:
- Herbata pu erh standard
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 92 - 99 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 3 - 4 razy |
Skład | Herbata pu erh standard |
Recenzje
No customer reviews for the moment.