Herbata Czarna – z Papają i szafranem
NIEBANALNA, MOCNA, NIEZAPOMNIANA
Kompozycja o egzotycznym smaku z dodatkiem papai, dość mocna i niebanalna.
Cechuje ją klasyczna uroda ciemnobrązowych herbacianych listków i pomarańczowo żółtych pręcików szafranu.
Polecamy na smaczny prezent.
Liście: Ceylońska herbata o długich wąsko zwiniętych listkach w ciemnobrązowym kolorze.
Smak, aromat, kolor naparu: Smak i aromat tej mieszanki jest oparty o nuty cytrusowe i egzotyczne, jednocześnie jednak zachowuje wyraźnie herbaciane nuty.
Przygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 92-98 st.C/ 2-3 min / 1-2 x
Skład: Herbata czarna ceylońska, herbata zielona sencha, papaja kandyzowana, szafran, aromat
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
92 - 98 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
1 - 2 razy
Skład:
- Herbata czarna ceylońska
- papaja kandyz.
- Zielona herbata Sencha
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 92 - 98 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 1 - 2 razy |
Skład | Herbata czarna ceylońska, papaja kandyz., Zielona herbata Sencha |
Recenzje
No customer reviews for the moment.