Herbata Czarna – Kenia Kangaita Fop – Korzenno-Owocowa
HERBATA O NUTACH KORZENNO-OWOCOWYCH.
Fabryka Kangaita, z której pochodzi ta czarna herbata umiejscowiona jest niedaleko parku narodowego Mount Kenya.
Znajduje się to na wysokości ponad 2000 m n. p.m. w sąsiedztwie lasów deszczowych, tam też rozciągają się plantacje herbaty. Bogactwo i hojność natury sprawia, że warunki tu panujące pozwalają na uprawy jednej z najlepszych herbat w tym kraju.
Oznaczenie FOP- określa rodzaj liścia - Flowery Orange Pekoe czyli pączek wierzchołkowy oraz pierwszy listek gałązki, oznacza to herbatę wysokiej jakości, o delikatnych listkach ze sporą ilością kofeiny ale delikatną w smaku.
Liście: Listki są czarne, średniej grubości i długości
Smak, aromat, kolor naparu: Napar ma kolor koniakowy, w smaku wyczuwa się lekką nutę kwiatów a przy dłuższym zaparzeniu korzennych przypraw. Jest dość łagodna, doskonale pije się ją po południu nieśpiesznie delektując się popołudniowym relaksem. Nawet gdy przestygnie smakuje wybornie.
Przygotowanie: Ok. 2 gr herbaty/ 200 ml wody/ temp. 92-98 st.C/ 2-3 min / 1x
Przygotowanie:
Ilość herbaty
płaska łyżeczka / 200 ml wody
Temperatura
92 - 98 °C
Czas
2 - 3 min
Ilość zaparzeń
1 raz
Karta danych
Typ produktu | Herbata |
---|---|
Przygotowanie - Ilość na porcję | płaska łyżeczka / 200 ml wody |
Przygotowanie - Temperatura | 92 - 98 °C |
Przygotowanie - Czas | 2 - 3 min |
Przygotowanie - Ilość zaparzeń | 1 raz |
Recenzje
No customer reviews for the moment.